Българска лазаня

Необходими Съставки

  • кори за лазаня ­ 1бр
  • лук ­ 1 глава
  • моркови ­ 1 бр.
  • доматен сос ­ 250 мл
  • кайма ­ 250 г
  • босилек
  • риган
  • черен пипер
  • чесън ­ на прах
  • индийско орехче
    За заливката
  • кисело мляко ­ 1 кофичка
  • яйца ­ 2 бр.
  • брашно ­ 2 с.л.

Начин на приготвяне

Българска лазаня (6 порции)

Лукът и морковът се режат много на ситно. Най­добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа.
Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво да се запържи. След това добавяме доматения сос и подправките и зачакваме малко да се сгъсти сместа.
Време е да отворим корите за лазаня. Избираме си продълговата тавичка и започваме да редим корите.
Върху тях слагаме соса, и така докато свършат продуктите.
Важно е всяка от корите да я намазваме с мазнина преди да я сложим в тавата. Слагаме лазанята във фурната на 180 градуса за около 30 минути.
Следва да я залеем със заливката, която е много лесна. Смесваме всичките продукти за заливката
(брашното, киселото мляко и яйцата). Важно е да са разбити много добре.
След като е залята лазанята, печем още докато заливката придобие златист цвят и изключваме
фурната.
Приятен апетит!

 

Време на подготовка: 120 минути