fbpx

СОЧНИ КЮФТЕТА С ПЛЪНКА ОТ КАШКАВАЛ

Необходими Съставки

  • Кайма смес  свинско
    и телешко месо – 500 гр.
  • Лук – 1 глава
  • Кашкавал македонски
    Здравje – 100 гр.
  • Яйца – 3 броя
  • Брашно Камко
    – 4 супени лъжици
  • Галета
    – 4 супени лъжици
  • Олио Nostr’ Olivo
    – 2/3 чаена чаша
  • Черен пипер
    – 1/2 чаена лъжица
  • Чубрица
    – 1/2 чаена лъжица
  • Кимион
    – 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне

СОЧНИ КЮФТЕТА С ПЛЪНКА ОТ КАШКАВАЛ

Хрупкави отвън, сочни отвътре – това са перфектните кюфтенца с кашкавал, които можеш да приготвиш с едно влизане в КАМ Маркет. Стават лесно и бързо, а ефектът им е безспорен.

Първата стъпка от рецептата за сочни кюфтета с кашкавал е приготвянето на каймата. Най-добре е каймата да е смес – телешка и свинска, ще я намерите на щанда със свежите меса. Добавяте подправките, както и около ½ чаена лъжица сол. Добавяте две от яйцата и 1 супена лъжица от галетата. Омесвате много добре каймата с ръце. Може да приготвите каймата предварително и да я оставите в хладилника за няколко часа.

Настъргвате кашкавала. Препоръчваме ви кашкавал от краве мляко Здравje. Взимате по едно кюфте, оформяте дупка в него и слагате от кашкавала, и оформете добре кюфтета. Важно е кашкавалът да е добре покрит с кайма от всички страни.

Разбивате яйцата, а брашното и галетата слагате в отделни плоски чинии. Сгорещявате олиото в тиган на котлона. Оформените кюфтенца овалвате първо в брашно, след това потапяте в яйца и накрая в овалвате добре в галета, след което пържите в сгорещената мазнина за по 3-4 минути от всяка страна до получаване на апетитна златиста коричка. Готовите сочни кюфтенца с кашкавал слагате в чиния, в която предварително сте поставили домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирайте в комбинация с домашен айвар и ловджийска салата от КАМ Маркет. И не забравяйте бирата.  Отново в КАМ.

 

Добър апетит!