До скоро комбинацията сладко и солено беше почти немислима за българския вкус, но през последните години модата довя в менютата на все повече заведения, а оттам и на трапезата във все повече български домакинства рецепти от типа на рецептата за панирано сирене Камембер. Ролята на панирания Камембер в менюто е като предястие.
Преди да се започне, сиренето се слага за 10-тина минути във фризера, за да стегне, след което се нарязва на триъгълници.
В различни чинии се изсипват брашното, галетата и разбитото яйце. След като се извади сиренето от фризера се овалва всяко парченце сирене първо в брашно, след това се потапя в разбитото яйце, а накрая се овалва в галета. Прибира се сиренето отново във фризера за няколко минути, след което отново се потапя в яйце и галета, за да стане панировката по-плътна.
В тиган се загрява около ½ чаена чаша олио и се изпържва всяко парченце сирене, след което се поставят върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Панираният Камембер може да бъде сервиран с конфитюр от малини или горски плодове AMIA от Кам Маркет.
- Сирене Камембер Val De Saone
– 1 питка (240 г.) - Галета – 3 супени лъжици
- Яйца – 1 бр.
- Брашно KAMKO
-2 супени лъжици - Олио Le Bon
– 1/2 чаена чаша - Конфитюр AMIA
-1/2 чаена чаша
Добър апетит!