fbpx

СВИНСКО МЕСО С ГЪБИ ( КАТИНО МЕЗЕ)

Необходими Съставки

  • Свинско месо за готвене
    – 600 г.
  • Гъби  – 150 г.
  • Лук- 1 голяма глава
  • Масло Немско- 60 г.
  • Олио Le Bon – 1 с.л.
  • Лимон – 1 бр.
  • Магданоз – 1 връзка
  • Черен пипер
  • Сол
  • Чесън

Начин на приготвяне

СВИНСКО МЕСО С ГЪБИ ( КАТИНО МЕЗЕ)

Месото за ястието трябва да е крехко, а такова ще намерите в Кам Маркет.  Една от тайните за перфектното „катино мезе“ са: месото се готви в масло, използва се сач или глинен съд.

Първата стъпка от рецептата е подготовката на месото, в този случай не е необходимо,  свинското месо за готвене от Кам  маркет е готово нарязано на парчета. Лукът се реже на тънки полумесеци. Гъбите на четвъртинки. В по-дълбок тиган се слагат маслото и олиото, заедно с 3-4 зърна черен пипер. След това се добавя месото и се готви до побеляването му. Добавяме лука към него. На финала се добавят и гъбите. След около 5-6 минути се прибавят черен пипер, сол, и сокът от половината лимон. Поръсва се с две супени лъжици накълцан свеж магданоз от витрината за зеленчуци в Кам Маркет. Прехвърля се мезето в съда за печене. Поръсва се с магданоз, чесън и останалия сок от лимона. Пече се за около 30 минути.

В  Кам Маркет може да си вземете най-подходящите вина, с които хапването на свинско с гъби ще се превърне в удоволствие за всички сетива!

Поднесете цвърчащото „катино мезе“ с избраното вино от Кам Маркет и усмивка!

 

Добър апетит!