fbpx

САРМИ ПО ЧОРБАДЖИЙСКИ

Необходими Съставки

  • Пилешко  месо – 850 кг.
  • Кисело зеле – 1,5 кг.
  • Топено сирене – 200 г.
  • Гъби – 150 г.
  • Кисели краставички
    Sunny Fantasy – 4 бр.
  • Морков – 2 броя
  • Чесън – 2 скилидки
  • Олио Le Bon – 150 мл.
  • Червен пипер – 1 ч.л.
  • Чубрица – 1 ч.л.
  • Сол Gusto
  • Черен Пипер

Начин на приготвяне

САРМИ ПО ЧОРБАДЖИЙСКИ

Това е една чудна рецепта за вкусни сарми хапки по чорбаджийски. Българската трапеза не може да мине без сармите, които са любими във всеки сезон.

Месото се нарязва на по едри парчета, защото във всяка сърма се слага по едно парче. Нарязаното месо се запържва в сгорещената мазнина, като накрая се овкусява с част от подправките. В същата мазнина се задушава за няколко минути нарязаната на много ситно сърцевина на киселата зелка, заедно с морковите,гъбите, топеното сирене, чесъна и киселите краставички. За завиване на сармите се използват външните листа, добре почистени от жили и твърди части.  Листата се попарват с вряла вода и се отцеждат. Взема се листо, слага се парче от месото и се завива добре. Подреждат се така приготвените сарми в тенджера върху задушената зелева сърцевина. Отгоре се поставя една чиния и се долива топла вода. Слагат се да врят на тих огън, докато останат на мазнина.

 

Добър апетит!