fbpx

СВИНСКО С ВИНЕН СОС

Необходими Съставки

  • Свинско месо – 1 кг.
    (може да ползвате плешка, бут, врат)
  • Масло Вълчев – 50г.
  • Лук – 1 глава
  • Дафинов лист
  • Чесън – 2 скилидки
  • Червено вино Chardak – 100 мл.
  • Доматено пюре Le Bon – 300 г.
  • Пилешки бульон Maggi
    – 1 кубче
  • Олио Le Bon – 50 мл.
  • Сол Gusto
  • Черен пипер
  • Магданоз
    – 2 супени лъжици едро нарязан

Начин на приготвяне

СВИНСКО С ВИНЕН СОС

Много лесно за приготвяне е това свинско задушено, а виненият сос е прекрасно допълнение към него. Рецептата е много лесна, а ястието става много вкусно.

Месото се измива, подсушава се добре и се нарязва на подходящи по големина хапки. Запържва се в разтопеното масло до зачервяване. Изважда се и в същата мазнина се запържва ситно нарязания лук. Прибавя се счукания чесън, дафиновия лист и червеното вино. Кипва се и се изчаква течността да остане наполовина, след това се слага и доматеното пюре, пилешкия бульон и 1/2 ч.ч. гореща вода. Кипва се и месото се поставя в соса. Похлупва се съда и  се пече в предварително загрята на 200С фурна до готовност.  Когато вече е готово се поръсва с магданоза.

 

Поднася се с  картофената салата.

Добър апетит!